fbpx

Perusajatus yritykselleni on yksinkertaisten vaatteiden luominen, onnistumisen tunteet ja näyttävät, kestävät, kauniit vaatteet joissa on hyvä olla. Mutta mistä Flowi design on syntynyt? Se on syntynyt ompeluharrastajan intohimosta kohdistaa kuvioita kauniisti, ja ongelmasta löytää omaan makuun ja ideaan sopivia kankaita. Vaikka lapsille oli helppo tehdä vaatteita ja kauniita kankaita löytyi hyvin. Mutta entä itselle? Monet joustavat kuviolliset kankaat joita harrastelijankin on helppo työstää, tuntuivat olevan kiven alla. Ihannoin myös epäsymmetrisiä, suurempia kuvioita, jotka eivät kerkeä toistumaan vaatemitassa päällekkäin.

Pitkäaikainen haaveeni omasta kangaskaupasta voimistui päivä päivältä. Koska ajatusmaailmaani sopivia kankaita ei löytynyt mistään, aloin oikeasti miettimään voisinko suunnitella tällaisia itse? Opettelun, yrittämisen ja lukuisien epäonnistumisien jälkeen alkoi tuloksia kuitenkin syntyä. Palava halu luoda jotain kaunista ja uudenlaista siivitti tahtoani jatkaa eteenpäin.

Eräänä syksyisenä iltana ymmärsin, että tässä voisi olla mukana myös yksinkertainen kaava. Kaava, joka tukisi suunnitelmiani ja auttaisi kankaan kohdentamisessa jotta saa tehtyä kauniin vaatteen, varmasti. Kaava joka toimii suunnittelemilleni kankaille, mutta halusin suunnitella kankaat kuitenkin niin, että niitä voi käyttää mihin tahansa muuhunkin ompelutyöhön. Vein suunnittelun osalta ajatusta hieman pidemmälle ja pyrin huomioimaan kuvioiden kohdistumisen erikokoisille vartalolle ja riittävän kangasmäärän kaikkiin kokoihin myös esipesun tuoman kutistumisen jälkeen. Huomioin myös pieniä asioita, kuten kankaan hukkapalojen hyötykäytön pienimpiä kokoja tehdessä(näin sinulle jää sivuille vielä hieman isommat palat muuhun pieneen työhön esim.pikkupussukkaan/rusettipantaan yms.) sekä hyvät ohjeet ompeluun ja kaavojen asetteluun onnistumisen tueksi.

Kankaan tuotanto tapahtuu Portugalissa korkealla laadulla ja hyvällä kestävyydellä. Tuotannolla on Öko-Tex 100-sertifiointi joka puolestaan takaa että kangas itsessään on turvallista käyttää eikä tuotannossa ole käytetty haitallisia torjunta-aineita, raskasmetalleja tai formaldehydijäämiä. Kankaissamme käytetty lanka on puolestaan GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa takaamaan luonnonmukaista puuvillan viljelyä ilman kemiallisten aineiden käyttöä. Näin saadaan säästettyä tärkeitä luonnonvaroja.

-Titta

View this post on Instagram

Ota kuoseistamme kaikki irti!

A post shared by Flowi design (@flowi_design) on